RSS

Hoe werven werkgevers via Social Media?

29 Feb

In het onderzoek naar de Top 100 bedrijven in Nederland en hun recruitmentsites is tevens gekeken naar hoe zij social media inzetten. Verwijzen ze naar een of meer sociale platformen, zoals LinkedIn groepen, Twitter of Facebook pagina’s? Of hebben ze deze geïntegreerd in de website, bijvoorbeeld door de laatste tweets te tonen?

Het blijkt dat grote bedrijven in Nederland nog weinig sociale media inzetten ten behoeve van arbeidsmarktcommunicatie. Een magere 22% van de top 100 bedrijven verwijst naar Twitter, Facebook of LinkedIn bedrijfspagina’s. Hiervan hebben er slechts vijf de activiteiten op deze sociale platformen geïntegreerd in de recruitmentsite en is (re)actie mogelijk.

Bij slechts drie bedrijven is het mogelijk om te solliciteren met je LinkedIn profiel terwijl het technisch vrij eenvoudig te realiseren is voor een bedrijf om dit faciliteren. Slechts 1 website, USG People, maakt solliciteren met een Facebook profiel mogelijk. Twilliciteren, solliciteren via Twitter, wordt door geen enkel bedrijf aangemoedigd.

Onderstaande infographic toont de situatie in de USA dat, volgens een klein onderzoek van Jobvite, een veel rooskleuriger beeld weergeeft van de wervingsactiviteiten op sociale netwerken. Zou Amerika dan toch vooroplopen hierin ten opzichte van Nederland?

 

 

Bron: http://www.recruitingroundtable.nl/2011/11/16/hoe-werven-werkgevers-via-social-media/#.T04naFH9t6A :

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 29 februari 2012 in Deelvraag II

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: