RSS

Welk effect heeft Social Media écht op sollicitaties?

29 Feb

Eerder schreef ik al over het inzichtelijk maken van Social Media verkeer met Google Analytics, vandaag gaan we een stapje verder. Binnen recruitment kan je inmiddels niet meer om Social Media heen. Er zijn maar weinig recruiters niet actief op LinkedIn of Twitter. Maar wat voor effect heeft al dat getweet, geshare en gelink nu echt op je kandidatenstroom? Netwerven is een van de gelukkigen die alvast mag spelen met een nieuwe Google Analytics functionaliteit.

De nieuwe versie van Google Analytics komt naast een nieuw uiterlijk met tal van nieuwe functionaliteiten. Een daarvan is het zogenaamde “Multi-Channel Funnels”. In normaal Nederlands ook wel bekend als conversie attributie of multi-channel trechters zoals ze het bij Google noemen. Het is nu dus mogelijk om niet alleen de laatste bron van een sollicitatie (of elke andere conversie) te achterhalen, maar ook alle voorgaande bronnen.

“Meer weten over hoe je het effect van Social Media op Online Recruitment inzichtelijk kan maken met Google Analytics? Meld je dan aan voor onze eerste Netwerven Nespresso Sessie op 15 juli. “

Een belangrijke voorwaarde is uiteraard een goede inrichting en installatie van Google Analytics. Zonder een goede basis is het namelijk niet mogelijk een afgeronde sollicitatie te meten, laat staan dat dit per bron inzichtelijk is.

Onderstaande afbeelding laat zien hoe je met de vorige versie van Google Analytics sollicitaties per verkeersbron inzichtelijk kon maken. Erg handig en vaak een eye-opener voor veel recruiters. Wat je echter niet kan zien, is het effect van bronnen zoals social media en een blog op de uiteindelijke sollicitatie.

Wat nu als een bezoeker via Twitter op je recruitmentsite terecht komt, vervolgens naar je bedrijfsblog surft om uiteindelijk via Intermediair te solliciteren? Verdient Intermediair dan 100 punten, of hebben Twitter en je blog ook bijgedragen aan het succes? Het antwoord laat zich raden. Het is natuurlijk veel belangrijker voor je inzicht in effectiviteit van je mediakanalen.

In bovenstaande afbeelding is niet alleen de laatste sollicitatiebron te zien, maar ook de voorgaande bronnen. Zo is bijvoorbeeld in regel 5 te zien dat iemand via Social Media de site heeft bezocht, vervolgens nog een keer via een Jobboard, om vervolgens wederom via Social Media te solliciteren. Deze functionaliteit geeft dus niet alleen inzicht waar de sollicitant vandaan kwam vlak voor hij solliciteerde, maar ook welke bronnen (websites/blogs/vacaturesites) van invloed zijn geweest op zijn beslissing.

Bron: http://www.netwerven.nl/online-recruitment/welk-effect-heeft-social-media-echt-op-sollicitaties/

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 29 februari 2012 in Deelvraag II

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: